Workshop Kruidenkrans maken: een groot succes!

Op 18 juni 2014 kwamen 11 dames om aan de workshop ‘Kruidenkrans maken’ deel te nemen. Bij aanvang miezerde het een beetje. In afwachting tot het buitje overgetrokken was, werd onder het genot van een kopje koffie of kruidenthee met lavendel- of brandnetelcake (leuk versierd met goudsbloem, kamille en komkommerkruid op de mascarpone) vol aandacht geluisterd naar een korte inleiding over de heilzame werking van kruiden.
Daar kwam de zon: snel de tuin in om kruiden te plukken. Lavendel, salie, hyssop, pepermunt, goudsbloem, vrouwenmantel, rozemarijn en natuurlijk marjolein werden in oogstmandjes verzameld.
In de open loods werden de kruiden gebundeld om vervolgens rondom strokransen gedrapeerd te worden. De uitstalling van al die vrolijke kruiden op de tafels was een lust voor het oog. Op een selectie uit de vele foto’s die deze morgen werden gemaakt ziet u de prachtige, geur- en kleurrijke resultaten.

Enkele gastenboekaantekeningen:
– Wat heb ik genoten van deze ochtend, een groot succes. En al die geuren; heerlijk als je mijn handen ruikt. Voorlopig was ik ze niet. Het is een fijne omgeving. Daar mochten we even van genieten.
– Heel veel lekkere kruiden en dan ook nog een prachtige krans. Een fantastische morgen.
– Mooie tuin en gastvrij. Mooi resultaat en thuis nagenieten van de krans.
– Mooie krans uit een geweldige tuin