‘Week van de smaak’ gezellig en lekker

In het kader van de Week van de Smaak hield Stichting Marjoleinveldkruiden op vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober 2012 een proeverij. Ondanks de aanvankelijk slechte weersomstandigheden was de opkomst goed te noemen. De gasten genoten volop van cupcakejes, gevuld met diverse soorten kruiden, aalbessen of courgette (alles uit de eigen biologische tuin), zalm, appel of geitenkaas. Daarnaast kon men diverse soorten jams op crackertjes proeven. Ook heerlijke brandnetelsoep en fijn gekruide pompoensoep werden verorberd. Bij de kruidenthee/koffie genoot men van een plak brandnetelcake of cake met lavendel en zelfgemaakte advocaat.
In de nog kleurrijke tuin werd een rondleiding verzorgd, de kippen, ondanks hun geringe verenkleed vanwege de rui, bewonderd. Vooral de kinderen waren niet weg te slaan bij de konijnen, alleen voor een glas vlierbloesemsiroop. Ze konden ze op schoot nemen en aaien. Tot slot gingen ze met een ballon huiswaarts.
Al met al kijken we terug op twee zeer geslaagde dagen vol be- en verwondering.

Een bloemlezing uit het gastenboek:
– “Alles zag er heel gezellig uit, veel sfeer. En ook lekkere dingen om te proeven. Ik heb ervan genoten.”
– “Geweldig leuk om hier rond te mogen kijken! Heerlijke soep geproefd en met veel aandacht ontvangen! Succes en bedankt!”
– “Het was leuk hier even geweest te zijn. Het zag er gezellig uit, de soep was heel smakelijk.”
– “Het was heel bijzonder om uw tuin te bekijken. De kinderen vonden het vooral leuk om konijnen te aaien. Wij wensen jullie heel veel succes en tot de volgende keer.”