Veel werk verzet tijdens NL Doet!

Met een verschil van 30° C qua gevoelstemperatuur vergeleken met de week ervoor (bron KNMI) werd er bij Marjoleinveldkruiden op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart 2018 weer meegedaan aan NL-Doet. Op beide dagen staken veel vrijwilligers hun handen uit de mouwen. In de windsingel werden, op advies van Landschapsbeheer, bomen gesnoeid en gekapt. Al het hout is meteen gekloofd en verwerkt tot een prachtig muurtje openhaardhout. In de tuin werd gewied, gespit, bloesem verwijderd, gesnoeid en geharkt. Het pad door de windsingel werd weer onkruid- en bladvrij gemaakt. En dit alles met een heerlijke temperatuur.

Evenals voorgaande jaren was er sprake van een gezellige sfeer met lekkers bij de koffie/thee aangeboden door De Oude Bakkerij, bij de lunch naast de eigengemaakte vegetarische soep en snert, met broodjes van Bakker Bart, zalmsalade van De Jongens van de Fant en haring en vissalades van Vishandel Baarssen, allen te Urk. Heel veel dank voor deze gulle gaven! Dat hier volop van werd gesmuld behoeft geen betoog.

We kunnen terugkijken op twee zeer geslaagde dagen. De tuin ligt klaar om verder bewerkt te worden: het zaaien en beplanten kan weer een aanvang nemen. Alle vrijwilligers nogmaals heel veel dank!