Crashpaal neergeschoten Lancaster onthuld

Vlakbij Marjoleinveldkruiden is dinsdag 7 maart een zogenaamde ‘crashpaal’ onthuld ter nagedachtenis aan een in de tweede wereldoorlog neergeschoten Lancaster. Na afloop van de onthulling kon er met koffie, thee, cake én vliegtuigkoekjes nagepraat worden in de tuinkamer van Marjoleinveldkruiden.

Omroep Flevoland besteedde er aandacht aan op haar website: https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/324080/crashpaal-geplaatst-voor-neergeschoten-lancaster. Op de fotopagina zijn een aantal foto’s toegevoegd.

 

 

NLDoet op 11 en 12 maart: doe je mee?

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart doen we weer mee aan NLDoet. We zoeken nog vrijwilligers!

De klus: aardbeienteelt op hoogte mogelijk maken en de tuin lenteklaar maken.
We gaan hoge houten frames maken om aardbeienbakken in te kunnen plaatsen en hierbij een bevloeiïngssysteem aanbrengen om duurzaam met water om te gaan;
in de tuin gaan we oude bloesems en blad verwijderen, en de gazons verticuleren.

Zie ook de informatie op de pagina van NLDoet voor de vrijdag en de zaterdag.

Graag ook rechtstreeks aanmelden bij Stichting Marjoleinveldkruiden, telefonisch via 0527 650067 of per email marjoleinveldkruiden@gmail.com.

Foto’s NL Doet 2021

We kwamen er ineens achter dat er nog geen foto’s op de site stonden van de gezellige NL Doet dag in mei. Die staan nu op de fotopagina. Vijf grote coniferen zijn geveld en dezelfde dag nog tot haardhout verwerkt. De tuin is flink onderhanden genomen, waarbij onder andere bierpotjes tegen slakken zijn ingegraven. Met zo’n 12 man/vrouw sterk is er hard gewerkt! Heel veel dank aan alle vrijwilligers.

Locatie vastgesteld van in 1944 neergestorte Lancaster JA702

Canon De Noordoostpolder deed onderzoek naar de locatie van een neergestorte bommenwerper in de Tweede Wereldoorlog. Conclusie: de bommenwerper Lancaster JA702 van de Royal Air Force (RAF) is in de nacht van 30 op 31 januari 1944 op kavel H33, ter hoogte van Zuidermiddenweg 19-1/19-2 neergestort. Dat is bij de plek waar nu Marjoleinveldkruiden gevestigd is. Binnenkort wordt er een markeringspaal langs de Zuidermiddenweg geplaatst.

Op de site van Canon de Noordoostpolder is alle informatie te vinden, zie Canon de Noordoostpolder en onder andere in de Noordoostpolder is een artikel hierover verschenen, zie artikel in de Noordoostpolder.

NL Doet op 28 en 29 mei

Vorig jaar maart moesten we helaas vanwege corona deze actiedagen mede op advies van de NL Doet organisatie op het laatste moment annuleren. Dit jaar zijn, ook vanwege corona, de landelijke NL-Doetdagen verplaatst van maart naar 28 en 29 mei. Aangezien dan mogelijk veel mensen al één of zelfs twee keer zijn gevaccineerd en de klussen buiten zijn, durven we het aan om NL-Doet dit jaar door te laten gaan, uiteraard met inachtneming van de maatregelen: 1,5 m afstand en mondkapje op. Er zijn voldoende desinfectiemiddelen en mondkapjes aanwezig.

Onze buitenactiviteiten bestaan o.a. uit het schonen van de windsingels (vooral heel veel takken verwijderen). Ook kinderen kunnen hierbij goed helpen. Van deze takken willen we een ril in de windsingel maken als schuilplaats voor vogels, egels en andere dieren. Ook de composthoop willen we graag omzetten. Voor alle informatie over onze activiteiten verwijzen we u naar www.NL-Doet.nl. De lunch en overige catering wordt door ons verzorgd. Mocht u op beide of één van deze dagen een handje komen helpen, dan stellen we opgave via www.NL-Doet.nl en via ons emailadres (i.v.m. de catering) zeer op prijs.

De ervaring leert dat het altijd zeer productieve en gezellige dagen zijn. Graag tot ziens!

Noot: de NL Doet website functioneert op dit moment niet goed. Aanmelden graag per email en later liefst ook bij NL Doet zelf zodat ze daar ook weten hoeveel personen er bij Marjoleinveldkruiden komen helpen.