Nazomer! Handen gezocht voor tuinwerkdag op 3 oktober

De nazomer is aangebroken: het wordt weer vroeger donker en het is (nog) volop oogsttijd. Naast de oogst van vele courgettes zijn inmiddels de eerste appels geplukt, die verwerkt werden tot appelmoes en appelsap. De wespen hadden zich al aardig tegoed gedaan aan de valappels. Diverse appelbomen hangen nog vol. Eén dezer dagen gaan we daar de vruchten van plukken. Tomaatjes uit de kas zijn verwerkt tot een heerlijk recept (zie foto’s), bramen groeien maar door en dat is nog steeds smullen. Pompoenen zijn geoogst en worden tot heerlijke soepen en andere gerechten omgetoverd. Pompoen versterkt de milt en maag en is een echte opkikker bij vermoeidheid. In het vrijgekomen stuk grond is als groenbemester gele mosterd gezaaid. Het goudsbloemveld is leeggehaald, maar veel zaailingen zijn al weer bovengekomen. Hazelaars hangen vol hazelnoten en de sleedoornbessen laten zich ook volop zien. Diverse potjes vlierbessengelei zijn bereid.
De tuin begint langzaamaan in rust te komen. De natuur is aan het “afsterven”. Na een enkel herfststormpje voel je de rust en ontspanning in de lucht hangen.

Op zaterdag 3 oktober a.s. vanaf 8.00 uur houden we een tuinwerkdag om de tuin en vijver zoveel mogelijk “winterklaar” te maken. Daarbij kunnen we veel vrijwillige handen gebruiken! Koffie/thee/lekkers en lunch worden verzorgd. Mocht u ons willen komen helpen dan vernemen we dat graag i.v.m. de catering.