Gezelligheid tijdens ‘Uit-jeTent’

Op 8 en 9 juni werd voor de derde keer het ‘Uit-jeTent’ weekend gehouden in de Noordoostpolder. Ruim 50 bezoekers brachten, mooi verdeeld over de dagen, een bezoek aan Marjoleinveldkruiden. Daarnaast kwamen veel mensen langs bij de kraam in Emmeloord tijdens het ‘Proef de Polderplein’. De kruidenthee, vlierbloesemsap, lavendel- en brandnetelcake smaakten de gasten goed. Samen met het goede weer een heel gezellig en geslaagd weekend. Op de fotopagina een aantal indrukken.

In de Noordoostpolder van 11 juni 2013 stond in het artikel “Kunst en eten op Proef de Polderplein” het volgende:
…….- Bij de stichting Marjoleinveldkruiden proeft een bezoeker een broodje jam. “ik mag raden wat voor jam het is, maar ik weet het echt niet.” “Het smaakt naar honing”, meent een ander. Toch komen ze er ook samen niet uit. Het blijkt dat het paardenbloem is. “ik dacht dat paardenbloemen giftig waren ( – neen, mogelijk wel voor paarden, MVK). “We gebruiken alleen de gele bloemblaadjes.” “Heel bijzonder, kan ik dat ook kopen? Dat moet ik ze thuis laten proeven.” –

En een aantal berichten uit het gastenboek:
– Geweldig! Wat een mooie tuin en wat een schitterende werkplek, wat maken jullie mooie dingen.

– Een leuk plekje! Rust en ruimte. Succes verder.

– Geweldige tuin, veel te zien, fijn om rond te kijken.

– We hebben genoten van alle mooie, goede indrukken. Een fijne plek om te zijn.

– Samen met mijn moeder op bezoek geweest. Heerlijke plek met heel veel kruiden.

– Ik vind het een supermooie tuin met leuke bloemen. Ook de haan vind ik leuk.

– Fijne rondleiding!

– We dachten dat de brandnetelcake zou prikken, maar uit het proeven blijkt dat het een heerlijke cake is, die naar meer smaakt.

– Ik ben erg onder de indruk van deze verscheidenheid van kruiden en planten. Dank je wel voor de enthousiaste uitleg, de liefde straalt ervan af. Nu gaan we een lekker kopje kruidenthee drinken.