Fantastische NLdoet-dagen met prachtig lenteweer!

De dagen voor het NLdoet weekend waren ronduit nat en winderig. Wat een verrassing was het dan ook dat op vrijdag 10 maart en zaterdag 11 maart 2017 de lente zich aankondigde met een stralende zon en daarbij behorende aangename temperaturen. Met 14 vrijwilligers en vaste medewerksters op vrijdag, en 8 op zaterdag, is zeer veel werk verricht in de tuin: uitgebloeide bloesems werden verwijderd, vogelhuisjes schoongemaakt, borders onder handen genomen, verouderde lavendel- en aardbeienplanten verwijderd, compost uitgereden, hout gekloofd, kippenhok gerepareerd en een zware afgebroken tak van een eikenboom neergehaald. Dit laatste ging echter niet geheel vlekkeloos: één persoon raakte geblesseerd. Na bezoek aan arts en ziekenhuis bleek een pees gescheurd en een splinter van een vingerbotje gesprongen te zijn. Helaas moet de gewonde harde werker de komende weken rust houden met deze hand. We wensen hem van harte beterschap toe.

Het koffie/thee drinken met gratis lekkers van De Oude Bakkerij te Urk kon buiten plaatsvinden evenals de lunch. De geschonken broodjes van Bakker Bart, vissalade van De Jongens van de Fant en de haringen van Vishandel Baarssen allen te Urk werden smakelijk verorberd door de harde werkers. Wij zijn de gulle gevers zeer erkentelijk voor hun bijdrage!

Niet alle klussen zijn aan bod gekomen, maar de eerste aanzet om de tuin weer helemaal op orde te krijgen is gedaan. Voor vrijwilligers is er altijd wat te doen in de moes-, kruiden- en siertuin. We vinden het fijn als u zich aanmeldt via www.marjoleinveldkruiden.nl.

Alle vrijwilligers en medewerksters willen we op deze wijze nogmaals heel hartelijk danken voor hun ongelooflijk grote inzet op deze twee NLdoet-dagen bij onze Stichting!